SKŁADNIKI:
- 300 g czekolady 70%
- 3 jajka
- 130 g mąki
- 270 g cukru
- 200 g masła
- pestki z połowy laski wanilii
- 1 dojrzałe mango
- łyżeczka agaru
- Wymieszaj cukier z mąką. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło. Wbij trzy jajka. Wymieszaj na gładką masę. Dodaj szczyptę soli.
- Wylej ciasto do formy (ja używam do brownie papierowej prostokątnej). Włóż do pierkarnika.
PIEKARNIK Z TERMOOBIEGIEM 190 stopni NA 30 min.
- Po wystygnięciu ciasta przygotuj mus na wierzch.
- Pokroić mango na drobną kostkę. Zmiksować na mus. Gotować z wanilią i agarem przez 2 minuty.
- Wysmarować musem wierzch ciasta. Agar po chwili będzie gęstniał. Ja dodaję go niewiele, ponieważ nie chcę utworzyć galaretki z mango na wierzchu tylko raczej nie spływający z ciasta mus.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz