wtorek, 12 listopada 2013

Brownie z musem z mango







SKŁADNIKI:
  • 300 g czekolady 70%
  • 3 jajka
  • 130 g mąki
  • 270 g cukru
  • 200 g masła
  • pestki z połowy laski wanilii
  • 1 dojrzałe mango
  • łyżeczka agaru
PRZYGOTOWANIE:
  • Wymieszaj cukier z mąką. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło. Wbij trzy jajka. Wymieszaj na gładką masę. Dodaj szczyptę soli.
  • Wylej ciasto do formy (ja używam do brownie papierowej prostokątnej). Włóż do pierkarnika.
PIEKARNIK Z TERMOOBIEGIEM 190 stopni NA 30 min.

  • Po wystygnięciu ciasta przygotuj mus na wierzch. 
  • Pokroić mango na drobną kostkę. Zmiksować na mus. Gotować z wanilią i agarem przez 2 minuty.
  • Wysmarować musem wierzch ciasta. Agar po chwili będzie gęstniał. Ja dodaję go niewiele, ponieważ nie chcę utworzyć galaretki z mango na wierzchu tylko raczej nie spływający z ciasta mus.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz